#NCSR2022


Jag smygstartade jobbhösten med att presentera på Nordic Conference in the Sociology of Religion som gick av stapeln i Göteborg 17-19 augusti. I sessionen ”Media Dynamics of nationalism and religion” fick jag ta del av flera intressanta pappers. Bland annat presenterade Evelina Lundmark (Universitet i Agder) resultat från sin studie om hur religion och nationalism konstrueras i tv:s julkalendrar, medan Kim Beecheno (Uppsala universitet) hade en intressant presentation om rasism och vithet i pentekostala kyrkor i Brasilien.

Själv hade jag tillsammans med professor Mia Lövheim en presentation med titeln Banal Religion in Hybrid Media Spaces. Att försöka använda begreppet ”banal religion”, hämtat från teorin om medialisering av religion, som ett sätt att förstå den samtida (politiska) diskussionen om religion är ett projekt vi haft i tankarna länge, och som jag hoppas kunna fortsätta med som del av mitt postdoktor-projekt. Förhoppningsvis kommer vi få en artikel klar inom en relativt snar framtid. Jag ser fram emot att arbeta vidare med detta under hösten!